پروفیل

قیمت پروفیل

پروفیل یکی از پر مصرف ترین انواع مصالح ساختمانی میباشد که در صنعت درب و پنجره سازی،ساخت و ساز ساختمان و… کاربرد دارد.

در گذشته برای ساخت در و پنجره ازموادی همچون چوب و مواد طبیعی استفاده می‌کردند اما به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی دریافتند که استفاده از چوب هزینه بالایی دارد و زود خراب می‌شود و همچنین منابع طبیعی بسیاری نابود می‌شود لذا استفاده از چوب منسوخ شد و انواع فلزات جای خود را با چوب عوض کردند.

پس از مدتی و بعد از جنگ جهانی دوم تلاش هایی جهت ساخت و طراحی قالب‌های مختلف در و پنجره و نرده و…با استفاده از فلز‌های مختلف صورت گرفت. مهندسان و متخصصان به این دلیل از فلزات استفاده می‌کردند که فلزات دوام و کارایی بیشتری دارند به علاوه به صرفه تر و کم هزینه است ،به این منظور فلزات را به شکل های توخالی مختلفی در می‌آ‌ورند که با دوام و مقاوم است به این ترتیب تولید محصولی به نام پروفیل آغاز شد.

چه استفاده هایی از پروفیل می شود؟

ورق های پروفیل فلزی می توانند به عنوان نوعی روکش خارجی استفاده شوند و معمولاً برای ساختمان سازی ها کشاورزی ، صنعتی ، خرده فروشی مورد استفاده قرار می گیرند. ورق ها در طیف وسیعی از پروفیل های موجدار و پروفیل های دیگر مانند ذوزنقه ، سینوسی یا نیمه گرد ساخته می شوند.

پروفیل ها از ورق هایی تولید می شوند که از طریق بانک غلتک های تشکیل دهنده تغذیه می شوند. تکنیک های مدرن ساخت اجازه می دهد تا فلزات از قبل پیر شوند ، با مواد نگهدارنده پوشانده شوند ، یا طیف گسترده ای از رنگ و بافت رنگ شوند.

ورق های پروفیل فلزی می توانند به صورت عمودی ، افقی یا مورب نصب شوند و قابلیت استفاده در نمایهای منحنی و سایر اشکال پیچیده را دارند.

قیمت پروفیل
قیمت پروفیل

یکی از پرکاربردترین مصالح در صنعت انواع مصالح فلزی هستند، پروفیل‌ها معمولا از فولاد ساخته می‌شوند.

پروفیل در صنایع مختلف کاربرد دارد لذا با توجه به اینکه در صنایع مختلف از پروفیل ها در چه ابعاد و متریالی استفاده می‌شود می‌توان آن را به صورت‌های گوناگونی تولید کرد.

گروهی از پروفیل‌ها به وسیله جوش به هم متصل می‌شوند و گروهی نیز بدون درز می‌باشند که نیازی به استفاده از دستگاه جوش ندارند ،این گستردگی پروفیل‌ها و کاربردشان در صنعت و ساختمان‌سازی و باعث شده پروفیل‌ها بسیار حائز اهمیت باشند به همین دلیل در این مقاله به آن پرداخته می‌شود.

انواع پروفیل و کاربرد آن‌ها:

  • پروفیل‌های ساختمانی: پروفیل‌هایی که در صنایع ساختمانی کاربرد دارند در گروه پروفیل ساختمانی جا دارند. این پروفیل ها در ساخت درب و پنجره آلومینیومی بسیار کاربرد دارند. روش های مختلفی برای ساخت این مدل از مصالح ساختمانی وجود دارد که عبارت اند از: نورد گرم، نورد سرد و مرکب.
  • نورد گرم: از شمش فولادی گرم ساخته می‌شود به همین دلیل پروفیل‌هایی که به این روش ساخته می‌شوند در برابر فشار بیرونی مقاومت خوبی دارند و دوربسته هستند.
  • نورد سرد: در این روش از مواد مذاب استفاده نمی‌شود بلکه ورق‌های سرد تولید شده را با استفاده از دستگاه ،پرس و خم میکنند تا تغییر شکل دهند. پروفیل‌هایی که به این طریق ساخته می‌شوند عموما برای کارهای اصلی ساختمانی استفاده نمی‌شود؛ بلکه در کارهای سرپایی و سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این نوع پروفیل در سقف و چارچوب درها استفاده می‌شود.
  • مرکب: این روش ترکیبی از هر دو روش نورد سرد و گرم است.

پروفیل‌های صنعتی: این پروفیل‌ها به این دلیل که حتی در یک کارگاه نیز ساخته می‌شوند بسیار خاص هستند و مانند پروفیل‌های ساختمانی نیستند به دلیل حساسیت ایمنی بالا در این صنایع، پروفیل‌های صنعتی باید با استانداردهای خاصی تولیدشوند.

تکونولوژی و استفاده از دستگاه‌های خاص با قیمت بالا در ساخت پروفیل‌های صنعتی بسیار مهم و اساسی است. بسیاری از پروفیل‌های صنعتی به حدی خاص‌اند که فعلا در ایران توانایی تولید ساخت آن‌ها وجود ندارد.

  • پروفیل‌های صنعتی خواص مکانیکی و الکترونیکی اهمیت بسیاری دارد. از پروفیل صنعتی در انواع صنایع؛ خودروسازی، نظامی و… استفاده می‌شود اما بیشترین کاربردشان در صنایع خودرو است.
  • پروفیل گالوانیزه: این پروفیل‌ها ایمنی بالایی دارند و به علت وجود ورق‌های گالوانیزه در برابر خوردگی مقاوم هستند معمولا ضخامتشان یک میلی‌متر است اما در مواردی هم با ضخامت دو میلی‌متری ساخته می‌شوند. ورق گالوانیزه دارای خاصیت عایق صدا و حرارت است پس این گروه برای ساخت پنجره‌های دوجداره UPVC مناسب است.
  • پروفیل کامپوزیتی: این گروه از پروفیل‌ها از مواد ترکیبی ساخته می‌شوند ،سبک‌اند و در برابر خوردگی مقام هستند. این نوع از بقیه انواع پروفیل‌ها عمر طولانی‌تری دارد. پروفیل کامپوزیتی دارای بیشترین ایمنی در برابر ارتعاشات به خصوص زلزله است این نوع پروفیل در برابر رطوبت مقاوم است لذا می‌تواند باعث حفظ زیبایی و مقاومت سازه‌ها شود.
  • پروفیل‌های باز: که این گروه شامل تیرآهن، تسمه، نبشی، ناودانی، میلگرد می باشد. این نوع از پروفیل به شکل‌های Z، U و… می‌باشد که از بین همه آن‌ها شکل Z بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تیپ یعنی قوطی‌های باز بیشتر برای چارچوب‌ درب‌های چوبی استفاده می‌شود اما در نمای بیرون در و پنجره و MDF نیز کاربرد دارد.
  •  این محصول پرکاربرد حتی برای کشتی‌سازی و سازه‌هایی که تغییر کاربری داده‌اند و قرار است بار بیشتری را تحمل کنند نیز مناسب است.
    • پروفیل بسته: این مدل دارای سطع مقطع بسته می باشد و شامل لوله و قوطی است. قوطی های دارای سطح مقطع HSS نیز از این نوع هستند این مدل از پروفیل‌ها بیشتر برای درب و پنجره‌ها و ساخت کرکره‌های برقی جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    • پروفیل آلومینیومی: درهر دو قالب ساختمانی و صنعتی تولید می‌شود. در ساختمان سازی و سایر صنایع از این تیپ پروفیل به عنوان قطعات مختلف صنعتی استفاده می‌شود ،در ساختمان سازی به جای در و پنجره چوبی از این پروفیل به عنوان در، پنجره و غیره استفاده می‌شود زیرا پروفیل آلومینیومی انرژی کمتری را هدر می‌دهد در بهینه سازی مصرف انرژی نقش بالایی دارند. گفتنی است به دلیل رنگ روشن و سفیدی که پروفیل آلومینیومی دارد نمای زیباتر و تمیزتری به ساختمان و خانه می‌دهد.

انواع فلزات مورد استقاده در تولید پروفیل

چهار نوع فلز که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

فولاد: به طور کلی مقرون به صرفه ترین اما با دوام نیست. معمولاً به صورت قطره ای گرم به صورت گالوانیزه عرضه می شود تا پایان آن مستحکم باشد.
آلومینیوم: بسیار سبک ، دارای یک لایه محافظ سخت که از خوردگی محافظت می کند.
روی: با دوام بسیار زیاد و در صورت عدم درمان ، از رنگ زیبایی سرب مانند لذت می برد.
مس: توانایی دستیابی به عمر طولانی را دارد و به نگهداری بسیار کمی نیاز دارد.

کامپوزیت ها

دو پوسته فلزی به یک هسته عایق پیوند می خورند ، و یک صفحه “ساندویچ” ترکیبی را تشکیل می دهند. جز metal فلزی می تواند آلومینیوم ، روی ، فولاد ضد زنگ ، تیتانیوم و غیره باشد که در طیف گسترده ای از رنگ ها ، پوشش ها و پروفیل ها موجود است.

کاست ها

این موارد مشابه کامپوزیت ها هستند و شامل عایق و آستر می باشند ، اما از نظر تفاوت در این هستند که برای نصب سریع با سیستم های اتصال متصل به هم استفاده می شوند. آنها برای کاربردهای افقی یا عمودی در ساختمانهای کم ارتفاع و مناسب مناسب هستند.

قیمت پروفیل
قیمت پروفیل

درز ایستاده

این سیستم را می توان بصورت پانلهای از قبل عایق بندی شده و یا بصورت ورقهایی تهیه کرد و قبل از استفاده بر روی تخته سه لا یا بسترهای مشابه روی آن شکل گرفت و چین خورد. سیستم های درز ایستاده فاقد اتصال دهنده های مکانیکی در معرض آن هستند ، اما به جای آن از یک اتصال جدا شده مخصوص آب و هوا استفاده می شود که یک درز برجسته متمایز ایجاد می کند. مزیت این سیستم این است که بسیار انعطاف پذیر است و می توان از آن برای شکل گیری منحنی استفاده کرد و پوشش های شکسته نشده ای را در سراسر دیوارها و سقف ها فراهم می کند.

 

معایب پروفیل:

پروفیل با وجود همه ی معایا و کاربرهایی که دارد دارای معایبی نیز می‌باشد با وجود کاربردهای فراوان پروفیل به این دلیل که برای ساختش از ماشین‌ آلاتی با تکنولوژی خاص و پیشرفته استفاده می‌شود و بسیار گران است لذا در کشورما تولید انبوه نمی‌شود ،همین موضوع نیز باعث شده که قیمت پروفیل در کشورمان خیلی مناسب نباشد. یکی دیگر از معایب پروفیل این است که اتصالشان در محل استفاده سخت است زیرا برای اتصال پروفیل به دستگاه مخصوص و جدیدی به نام ConXL نیاز است که در ایران بسیار کمیاب می‌باشد، همین موضوع باعث شده هزینه‌ اتصالات پروفیل نسبتا زیاد شود.

 

میزان رضایت مندی شما

2 دیدگاه دربارهٔ «پروفیل»

  1. بازتاب: عرشه فولادی | تولید و فروش انواع توری مش ، توری پرسی ، توری رابیتس ، توری حصاری

  2. بازتاب: تولید و فروش انواع توری مش ، توری پرسی ، توری رابیتس ، توری حصاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *