عرشه

عرشه فولادی

عرشه فولادی

عرشه فولادی نوعی ورق گالوانیزه و المان سازه ای است که امروزه کاربرد بسیاری در ساختمان سازی دارد .از این ورقه ها در ساخت سقف استفاده می شود. در این مقاله به طور کامل به بررسی عرشه های فولادی و سقف عرشه فولادی پرداخته می شود.

عرشه
عرشه

عرشه های فولادی به طور کلی به دو دسته floor deck و roof deck تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی هر دو نوع پرداخته میشود.

  1. roof Deck : به دلیل صرفه جویی در هزینه انجام پروژه ها این دسته جایگزین روش سنتی شد . کار این عرشه های فولادی باربری حین اجرا و قبل از گیرش بتن است.
  2. roof deck : به مرور زمان ساخت سقف ها به منظور از بین بردن مشکل درگیری مکانیکی بین ورق تحتانی و بتن سقف دچار تغییراتی شد. برای حل این مشکل از روشی استفاده شد که به کمک برش گیرها و قالب‌های پیرامونی ، دال سقف به تیرچه‌ بلوک متصل شود. در نتیجه این ورق‌ها تبدیل به آرماتورهای کششی سقف شدند. این ترکیب بین بتن ، تیرچه‌ها و ورق تحتانی امروزه به عنوان سقف عرشه فولادی و این نوع ورق فولادی به عنوان Floor Deck شناخته می‌شوند. این روش نسبت به روش های قبلی دارای مزایای فنی، اجرایی و قیمتی بسیاری می باشد.

با توجه به اینکه اجرای روش‌های معمول و سنتی سقف سازی زمان بر، هزینه آور و دشوارتر است، کارشناسان عرصه ساخت و ساز سازه‌ها و ساختمان ها از روش‌ های جایگزین جدید اجرای سقف همچون اجرای سقف عرشه فولادی استفاده می کنند. سقف عرشه فولادی از جدیدترین متدهای ساخت  سقف می‌باشد که در عصر مدرن طرفداران زیادی پیدا کرده است. به طور خلاصه  از دلایل مهم اجرای این نوع سقف می‌توان به سرعت در اجرا ، حذف متریال های اضافه و هزینه کمتر آن اشاره نمود. در ادامه به بررسی بیشتر این دلایل و بقیه مزیت های این روش می پردازیم.

عرشه با کیفیت
عرشه با کیفیت

باید اشاره کرد که کیفیت طراحی و ساخت ، سقف عرشه‌ فولادی به گونه‌ ای است که قابلیت های فولاد را از طریق ایجاد نسبت بالای استحکام به وزن افزایش می دهد و باعث کاهش استفاده از مواد و مصالح ساختمانی و کاهش هزینه‌ های نصب و راه اندازی می شود ، اما با این وجود دوام و ماندگاری آنها را نیز حفظ می‌کند. اگر سقف عرشه فولادی دارای کیفیت خوب، یکنواخت و ثابت باشد و از پوشش‌های کاربردی صحیح استفاده شود می‌تواند جذابیت و زیبایی ظاهری به ساختمان ببخشد.

عرشه فولادی با شیروانی رابطه مستقیمی دارد که برای اجرای سقف شیروانی میتوانید به سایت مرکز ورق و صفحه ورق شیروانی مراجعه نمایید.

مزایای استفاده از سقف عرشه فولادی:

  • این روش نسبت به سایر روش ها سرعت اجرایی بالغ بر۱۰ برابر دارد. به واسطه تولید سریع عرشه و پوشش سقف و امکان بتن ریزی چند سقف به صورت همزمان سرعت ساخت سقف ها به شدت افزایش می یابد.
  • با توجه به سرعت کار هزینه های مربوط به حقوق کارگران کاهش می یابد و همچنین صرفه جویی در مصرف بتن را در پی دارد که باعث کاهش هزینه ها می شود.
  • طبق استاندارد های تعیین شده مورد آزمون قرار گرفته و تایید شده که برابر آتش سوزی و زلزله مقاومت بالایی دارد. البته باید افزود میزان این مقاومت به حساسیت و کاربری سازه بستگی دارد.
  • این روش با هر شرایط جوی سازگاری دارد ، به این صورت که میزان استفاده از سقف عرشه فولادی را میتوان با توجه به شرایط جوی کنترل کرد یعنی میزان پوشش گالوانیزه روی ورق ها را به میزان مورد نیاز بدون افزایش قابل ملاحظه هزینه های اجرایی افزایش یا کاهش داد.
  • استفاده از سقف عرشه فولادی به دلیل پوشش گالوانیزه و دارا بودن فرم‌های مختلف باعث زیبایی ظاهری ساختمان می شود که میتوان کاربرد و زیبایی آن را با یک پوشش مناسب و با دوام ، بیشتر کرد.
عرشه به صرفه
عرشه به صرفه
  • دوام ، بیشتر کرد.
  • کنترل بار حین اجرا یکی دیگر از مزیت های استفاده از عرشه های فولادی است.ورق فولادی بدون نیاز به شمع‌ بندی می تواند بارهای ایجاد شده حین  کار را تحمل کند و به عنوان یک سکوی کار مطمئن عمل کند و مورد استفاده قرار گیرد.
  • در اجرای سقف عرشه فولادی بتن کمتری استفاده می شود واین امر موجب کاهش وزن سقف می شود.
  • قطعات فولادی به طور صنعتی ساخته و آماده می شوند در نتیجه خطا های کار بسیار کم می‌شود و به دلیل کار در محیط کارگاهی مناسب، ایمن بوده و میزان تلفات انسانی آن کم است.
  • می‌توان بتن ریزی را برای همه طبقات ساختمان به طور همزمان انجام داد و فضای کمتری به نگهداری مصالح اختصاص داد، در نتیجه علاوه بر اشغال فضای کمتر دسترسی به تاسیسات نیز راحت تر می‌شود.
  • استفاده از سقف عرشه فولادی انتقال صدا به طبقات را کاهش می دهد.

معایب عرشه فولادی:

  • این نوع سقف برای سازه های فولادی مناسب است و برای استفاده از این نوع سقف در سازه‌ها و سقف‌های بتنی باید اقدامات ویژه ای را انجام داد که از حوصله ی این مقاله دور است.
  • هزینه های مربوط به جوش قطعات کم نیست و باید توسط ناظر با دقت کنترل شود.
  • در این روش سقف سازی امکان خوردگی وجود دارد که باید قبل از شروع به آنها توجه کرد و راه های جلوگیری از آن را بررسی و اجرا کرد.
  • سقف عرشه فولادی از بقیه انواع سقف ها لرزش بیشتری دارد و باید برای کاهش لرزش‌های آن اقداماتی انجام شود.
خرید عرشه
خرید عرشه

اجزای مورد نیاز سقف عرشه فولادی:

اجزای عرشه فولادی عبارت اند از: ورق، برشگیر، بتن، شبکه آرماتور یا الیاف پلی پروپیلن، ژل، میخ و پیچ خودکا و قالب پیرامونی.

 

نحوه اجرای سقف عرشه فولادی:

در سقف عرشه فولادی از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود و از میلگرد و قالب‌بندی استفاده نمی شود. در این روش برخلاف سایر روش‌ها از آرماتوربندی و بتن‌ریزی بر روی ورق‌های فولادی استفاده می‌شود.

قبل از شروع کار ورق‌های سقف عرشه فولادی و سایر مصالح به وسیله نیرو انسانی و بالابر‌های مستقر در ساختمان به طبقات مورد نظر منتقل شده تا مراحل بعدی کار به سرعت شروع شود.

عرشه با دوام
عرشه با دوام

در مرحله اول ابتدا باید ورق‌های فولادی پس از چیده شدن ورق‌ها و پوشش دهانه‌ها توسط  دستگاه‌های میخکوب بر روی نشیمن تیرهای سازه ثابت شوند. سپس به طور همزمان با چیدن ورق‌های فولادی گل ‌میخ‌ها نصب شوند. در مرحله دوم آرماتوربندی و بتن‌ریزی صورت می‌گیرد. در بیشتر مواقع بخصوص زمانی که اندازه پوشش دهانه 3 متر باشد نیازی به مرحله شمع بندی نیست اما اگر این اندازه از ۳ متر بیشتر شود از شمع های موقت استفاده می‌شود.

به طور خلاصه سقف عرشه فولادی طی مراحل چیدن ورق های فولادی و پوشش دهانه‌ها، نصب گل ‌میخ‌ها ، آرماتوربندی و بتن‌ریزی صورت می‌گیرد.

برای اطلاع از قیمت پروفیل و قیمت قوطی و انواع پروفیل موجود در بازار بر روی این لینک کلیک کنید.

میزان رضایت مندی شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *